Héél lang geleden…

Meer dan honderd jaar geleden zelfs, nam op deze prachtige plek een van onze over-grootvaders de smederij van zijn ouders over. Om alle monden te kunnen voeden, begon zijn vrouw hier ook een winkeltje waar ze van alles en nog wat verkocht: spijkers, behang, koloniale waren, maar ook kruiwagens en stoffen. Tegen een kleine vergoeding konden reizigers blijven slapen op de hooizolder, en ’s avonds aten zij met de pot mee bij de smid, zijn vrouw en de grote kinderschare.

Herberg de Smidse was geopend!

In 1911 schrijft natuuronderzoeker Eli Heimans het boek ‘Uit ons Krijtland.’ Hij beschrijft hierin de prachtige flora van het mooie Geuldal, en zet hiermee Epen en omgeving op de kaart. Epen ontwikkeld zich vanaf die tijd meer en meer als toeristendorp. In Herberg de Smidse daarentegen, is de tijd heel bewust een beetje stil blijven staan…

Generaties lang blijft De Smidse eigendom van familie Bessems. Vanaf eind jaren tachtig krijgt het steeds meer bekendheid als pleisterplaats voor de wandelaar en natuurliefhebber: rugzak en bergschoenvriendelijk!

Sinds 2007 staat inmiddels alweer de vijfde generatie Bessems aan het roer.

Yvo en Pauline, Ruud en Monique, zorgen er samen met hun team voor dat De Smidse als vanouds een plekje blijft waar het goed toeven is!

Vraag hier onze gratis Nieuwsbrief aan

met kortingen en nieuwtjes

* verplicht invulveld
Akkoord verklaring

Restaurant Herberg Hotel & Appartementen

De Smidse bv

Molenweg 9 | 6285NJ Epen

tel.: +31(0)43-4551253  | e-mail: info@smidse.nl

K.v.K. 14.105.499   |   BTW/VAT: 8198.66.830.B.01

GPS latitude, longitude: 50.77208, 5.91777

 

 

Webdesign, Photography, short videos & Google Virtual Tour ©.2015 Ivo Vleugels

Text: ©.2015 Ingrid à La Crème

Openingstijden

7 dagen per week geopend vanaf 8.30 uur.
Gesloten van maandag tot en met donderdag in de periode:
 9 januari tot en met 9 februari