Onze Avondkaart  (v.a. 18.00u)

Wij gebruiken zoveel mogelijk streekproducten van kleine producenten ( veelal boeren) in onze Frans-Limburgs georiënteerde keuken. Alle gerechten worden van begin tot eind in eigen keuken bereid.

Ons Speltbrood wordt dagelijks vers gebakken met Speltmeel van de Mechelse Commandeursmolen.


Kom lekker proeven van onze natuur Varkens- (Kuusj) en lamsgerechten...onze Specialiteit!

 

Onze gerechten kunnen allergenen bevatten. Op de menukaarten in de Smidse staan deze per gerecht vermeld!

Voorgerechten

(Geserveerd met eigen speltbrood en boerenboter)

 

- Garnaal-rivierkreeftjes croquetten met limoen-daslook creme    € 10,00

- Runder carpaccio met truffel mayonaise en Reymerstokker boerenkaas   € 11,00

- Salade met huisgerookte zalm en eigen pesto   € 12,50

- Pate van eigen "Kussj" natuurvarken met gebakken paddenstoelen, gekarameliseerde hazelnoten en

   appel-noten   creme  € 10,00

- Salade met krokant gebakken Val-Dieu  kaas, geserveerd op witte kool salade met spekjes € 11,00

 

 SOEPEN

 

- Bisque van kreeft met ratatouille en bladerdeeg crostini   € 7,50

- Tante Mina’s zondagse kippensoep  € 6,50

 -Gazpacho " De Smidse" € 5,75

Hoofdgerechten

VLEES - VIS
(Met bijpassende seizoensgerichte garnituur)
 

- Gebakken forel uit Beutenaken met geroosterde amandelen en saffraansaus € 19,50

- Kabeljauwfilet ,krokant gebakken met kruidenkorst € 20,00

- Scampi's op Provencaalse wijze met kreeften creme    € 20,50

- Gekonfijte eendenbout met sinaasappel-gember saus € 19,50

- Echt Epens zuurvlees volgens het recept van “de oma”  € 18,50

- Entrecote van Limousin uit Schinnen met kruiden boter  € 22,00

- Epens lamsbout en koteletjes met eigen rozemarijn jus   € 22,00

- Langzaam gegaarde procureur van " Kuusj" natuurvarken met truffel jus € 19,50

- Roodbaars filet met Nouilly Prat kappertjes saus € 19,50

 

VEGETARISCH
 

- Gebakken quorn met paddenstoelen en truffel salsa  € 17,95

- Vegetarische "Tarte Flambee" met paprika stroop € 16,95

- Krokant knapzakje met Val-Dieukaas en strooop saus € 17,95

 

KINDERMENU
 

- Luikse gehaktballetjes met aardappel wedges,  sla en appelmoes € 8,50

- Knakworstjes met gebakken aardappel wedges,  sla en appelmoes € 7,50

Desserts

- Crême brulée met anijs, boeren roomijs en karamelsaus € 8,50

- Terlindense aardbeien met zoete rode wijn saus en yoghurt-bosvruchten ijs € 8,50

- Bananen ijsparfait met mango coulis  € 8,00

- Bladerdeeg gebakje met eigen appeltjes en kaneel ijs    € 8,00

- Regionaal kaasplankje met stroop en speltbrood € 12,00

- Luxe koffie of thee met handgemaakte bonbons € 7,00

 

 

Vraag hier onze gratis Nieuwsbrief aan

met kortingen en nieuwtjes

* verplicht invulveld
Akkoord verklaring

Restaurant Herberg Hotel & Appartementen

De Smidse bv

Molenweg 9 | 6285NJ Epen

tel.: +31(0)43-4551253  | e-mail: info@smidse.nl

K.v.K. 14.105.499   |   BTW/VAT: 8198.66.830.B.01

GPS latitude, longitude: 50.77208, 5.91777

 

 

Webdesign, Photography, short videos & Google Virtual Tour ©.2015 Ivo Vleugels

Text: ©.2015 Ingrid à La Crème

Openingstijden

7 dagen per week geopend vanaf 8.30 uur.
Gesloten van maandag tot en met donderdag in de periode:
 9 januari tot en met 9 februari